Skip to content

Niels en Mathijs

Hallo, wij zijn Niels (40) en Mathijs (43) en wonen/leven als Nederlanders op Mallorca. We houden van een rustig leven, een goed glas wijn, lekker eten en op z’n tijd gezelligheid met inspirerende mensen. In het verleden hebben we vele reizen door Azië gemaakt en uiteindelijk het hectische leven in Nederland achter ons gelaten. Samen zijn we gelukkig en inmiddels bijna 15 jaar getrouwd. Wij zijn beide ondernemers en werken flexibel en voornamelijk online. Niels heeft zijn eigen reclamebureau en is grafisch vormgever. En ik (Mathijs) ben life- & businesscoach, kok en creatieveling.

Nederlanders op Mallorca
Nederlanders op Mallorca

Nederlanders op Mallorca

Grappig detail is dat wij voor zomer 2021 nog nooit op Mallorca waren geweest. Daar kwam verandering in toen onze vriendin Cindy vroeg of we bij haar op Mallorca op bezoek wilden komen. Ze dacht dat dit wel eens een fijne plek voor ons kon zijn. Het eiland heeft ons aangenaam verrast en heeft meer te bieden dan we vooraf konden bedenken.

Aanvankelijk zouden wij in april 2020 emigreren naar Bali. Wij wilde de sprong wagen om een compleet ander leven te gaan leven. We hadden ons prachtige herenhuis en vrijwel al onze spullen verkocht. Het “ik vertrek” afscheidsfeest hadden we al gegeven. Maar toen reizen onmogelijk werd gemaakt door de Corona-maatregelen, stonden wij noodgedwongen op straat en konden we niet weg.

Nederlanders op Mallorca. Grappig detail is dat wij voor zomer 2021 nog nooit op Mallorca waren geweest. Daar kwam verandering in toen onze vriendin Cindy vroeg of we bij haar op Mallorca op bezoek wilden komen. Ze dacht dat dit wel eens een fijne plek voor ons kon zijn. Het eiland heeft ons aangenaam verrast en heeft meer te bieden dan we vooraf konden bedenken.

Aanvankelijk zouden wij in april 2020 emigreren naar Bali. Sommige mensen verklaarde ons voor gek, want veel mensen dromen ervan maar durven de stap niet te maken. Wij wilde de sprong wagen om een compleet ander leven te gaan leven. We hadden ons prachtige herenhuis en vrijwel al onze spullen verkocht. Het “ik vertrek” afscheidsfeest hadden we al gegeven. Maar toen reizen onmogelijk werd gemaakt door de Corona-maatregelen, stonden wij noodgedwongen op straat en konden we niet weg.

Nederlanders op Mallorca

Je thuis voelen

Nu, een paar jaar later, hebben we van onze plek op Mallorca ons nieuwe thuis gemaakt. We kochten een vervallen kleine finca op een stuk land grenzend aan het Tramuntana gebergte. Hier leven we in de natuur. We hebben ervoor gekozen off-grid te leven, wat wil zeggen dat we niet aangesloten zijn op gas, water, riool en elektriciteit. De verbouwing was een flinke klus maar tegelijkertijd ook heel erg tof om zelf de indeling en sfeer van je thuis te kunnen bepalen. Tijdens de verbouwing hebben wij een half jaar in de yurt gewoond. Vanuit niets, iets moois creëren is geweldig om te doen.

Hoewel de finca klein en minimalistisch is, hebben we met de verbouwing gezorgd voor het nodige comfort. Met oog voor detail hebben wij onze Finca en de Yurt sfeervol ingericht met authentieke en duurzame elementen als basis.

Nederlanders op Mallorca

100% genieten

Als we in onze tuin zitten met de stralende zon op ons gezicht en een kop koffie of een glas wijn in onze handen, beseffen we dat we een uitzonderlijk mooi voor mekaar hebben. We hebben in ons leven keuzes gemaakt die passen bij hoe wij in het leven staan. We zijn anders dan anderen, en zijn daar inmiddels heel gelukkig mee.

Met het uitzicht op de bergen en de prachtige vallei realiseren we ons maar al te goed dat onze droom is uitgekomen. Wij leven hier als Nederlanders op Mallorca ons droomleven en genieten elke dag van de mooie energie in ons paradijs. Het is mooi om dit te kunnen delen met familie, vrienden, kennissen en andere levensgenieters. Voel je welkom! Stuur ons een e-mail of berichtje voor meer info.

Groet, Niels en Mathijs

Als we in onze tuin zitten met de stralende zon op ons gezicht en een kop koffie of een glas wijn in onze handen, beseffen we dat we een uitzonderlijk mooi leven hebben. We hebben in ons leven keuzes gemaakt die passen bij hoe wij in het leven staan. We zijn anders dan anderen, en zijn daar inmiddels heel gelukkig mee.

Met het uitzicht op de bergen en de prachtige vallei realiseren we ons maar al te goed dat onze droom is uitgekomen. Wij leven hier op Mallorca ons droomleven en genieten elke dag van de mooie energie in ons paradijs. Het is mooi om dit te kunnen delen met familie, vrienden, kennissen en andere levensgenieters. Voel je welkom! Stuur ons een e-mail of berichtje voor meer info.

Groet, Niels en Mathijs